Tillbaka till pressmeddelanden

Norditek vann upphandling för Telge Återvinning genom att öka produktionskapaciteten

24 oktober 2023 –

”Vi är nöjda vad vi ser idag och Andreas Pettersson på Norditek har varit tålmodig på den här resan. Det var redan för ett år sedan som vi testkörde tekniken för att se att den höll vad den lovade. Norditek med servicepartnern levererade och vi känner oss jättenöjda hittills och ser nu fram emot att komma i gång med produktionen.” säger Tommy Johansson, Avdelningschef Materialåtervinning, Telge Återvinning

Andreas Pettersson är ansvarig för Mälardalen hos Norditek och är den som visat hur Telge Återvinning kan öka sin kapacitet genom att investera i en ny flexibel lösning.

”Vi testkörde på alla deras material och såg att det fungerade i alla väder. Kapaciteten och flexibiliteten är svårslagen i den här anläggningen eftersom man både kan köra avfallslåda och öka kapaciteten på verksamhetavfall, jordmaterial, gjuterisand, med mera och sen enkelt byta till berglåda och för att köra tuffa material som berg och betong.” säger Andreas Pettersson.

Telge Återvinning arbetar med att samla in och förädla avfall genom en ekonomiskt och miljömässigt hållbar hantering. Det handlar om hushållsavfall men också avfallslösningar för företag och industrier. Tillsammans med Norditek får man nu möjlighet att öka förädlingsgraden på fler material och samtidigt höja kapaciteten på sin anläggning.

”Idag får vi inte upp tillräckligt hög kapacitet i anläggningen och det var därför vi valde att gå ut och titta på nya lösningar. Det gäller till exempel vår matjordstillverkning där vi kan höja kapaciteten och trädgårdskomposten där har vi haft problem med plastföroreningar, vilket vi kan komma åt med den här anläggningen om vi adderar modulen vindsikt. När vi kör stubb kan vi tillsammans med Norditeks vattenbad (vilket optionen avser) få fram rena material. Sen vill vi kunna börja återanvända schaktmassor mer och vi har vår gjuterisand där vi nu kan ta bort metallerna eftersom det nya sorteringsverket är fullt utrustat med magneter. Vi tar även emot blandat bygg och rivningsavfall, ja det finns helt enkelt mycket vi kan göra nu.” säger Tommy Johansson.

Norditek ser en tydlig trend bland fler avfallsägare här och har möjlighet att leverera allt från utbildningar till uppstarter och eftermarknadssupport.

”Vi ser trenden att avfallsägarna själva vill behandla sitt material och där finns våra anläggningar som löser deras problem. Vi testkör och hjälper till att komma i gång med en ordentlig utbildning för de olika maskinerna. Vi skriver serviceavtal och ger tillgång till vår support och eftermarknad för att se till att produktionen blir så bra och effektiv som möjligt” säger Andreas Pettersson.

För mer information, kontakta:

Philip Bergendahl
Marknadsansvarig, Norditek
philip.bergendahl@norditek.se

076-327 38 10 (http://tel:076-327 38 10)

Prenumerera på pressmeddelanden