Återvinningens MacGyver om jobbet på Norditek och nya tjänsten

Niklas Christensen, Norditeks problemlösare inom service berättar om vad som är roligt med jobbet och varför han inte alltid svarar han på kunder frågor.

Hej Niklas! Vad är roligast med jobbet på Norditek?

– Det roligaste är att vi inte bara säljer maskiner från hyllan. Vi löser kundens problem. Ofta kan vi göra på ett annat sätt än vad kunden frågar om och hjälpa dem med en lösning som de inte själva ser, för de vet inte att det finns massa olika sätt att jobba med materialet. Det är kul att få se många olika problem som företag har och att kunna hjälpa dem att återvinna mer material.

Vad är det kunderna frågar om då? 

– En kund kan till exempel ringa in och säga att man vill ha en viss maskin. Men istället för att säga ja visst, den kostar si och så, säger vi: – javisst, vad vill ni köra för material? Eftersom materialen ofta ser olika ut vill vi gärna se materialet, vi kan göra en provkörning och dema för kunden, anpassa anläggning och se till att det blir bra.

Vad gör du mer på Norditek?

– Jag ansvarar för Norditeks anläggning i Fjärås där alla maskiner som ska ut på fältet i Södra Sverige landar först. Jag ser till att maskinerna är redo att göra jobbet. Eftersom vi gör en massa olika jobb så krävs det ofta en hel del anpassning. Maskinerna ska till exempel ut och sortera byggavfall och plast, återvinna schaktmassor, eller krossa sten. Jobben och problemet ser olika ut, därför är det inte alltid det blir rätt första gången och blir det inte bra, behöver vi kanske sätta in en ny komponent. Vi åker med ut och testar eller gör en uppstart, ställer in, labbar med parametrar, anpassar på en maskin eller på hela konceptet.

Vad gör ni mer inom service?

– Vi jobbar med service runt hela Sverige eftersom det är vår marknad. Landet är långt och vi har kontor i Umeå och Göteborg med nära samarbete mellan oss och våra servicepartners. Inom servicedelen jobbar jag även med utveckling av lokal produktion, att leverera reservdelar, hantera vårt telematik-system med uppkopplade maskiner med mera. Men framför allt att lösa kundernas problem ute på fältet. Det gör det till ett väldigt mångsidigt jobb med mycket problemlösning. 

Nu när Norditek rekryterar, vem passar jobbet för tror du? 

– Någon tekniskt intresserad, som tycker återvinningsbranschen är ett intressant ställe att vara på. Vi pratar väldigt mycket om att lösa problem och det är korta beslutsvägar och lätt att få hjälp av kollegor i en mindre organisation så det blir inte tungrott. Tycker du om att sitta vid datorn och prata med kunder och lösa problem är det perfekt. Och om man gillar att utveckla hur vi jobbar, den möjligheten finns också. Vi växer och vi har viljan att satsa mycket på utveckling. Vi är litet företag där det händer mycket!

Tack MacGyver!

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan maximera din återvinning.