Nya filmbevis på krossen som återvinner gummidäck och madrasser

TANA Shark har gjort det igen. Den här gången har den enaxlade giganten från grannen i öst briljerat med sin kapacitet genom att krossa både madrasser och stora däck. Två av de svåraste materialen att jobba med där ute.

Uttjänta däck för bilar, lastbilar, flygplan och tunga fordon är bland de svåraste avfallstyperna att återvinna. Ett omöjligt uppdrag för andra krossar med samma bränsleeffektivitet och kapacitet men TANAs höga vridmoment gör det möjligt att strimla däck till en mycket homogen partikelstorlek – på bara en gång! Dessutom kan man separera de flesta metallerna under rivningsprocessen.

Nya produkter av gummi

Uttjänta däck och produkter från däck kan användas produktivt på många olika sätt som exempelvis:

– Tillverkning av nya gummiprodukter som mjuka fallytor och transportband

– Vägbyggen och beläggning

– Alternativ bränslekälla för producenter av energi och cement

– Bromsbelägg och andra gummiprodukter skapar mer utsläpp och kostar mer pengar.

Återvinna madrasser är ett svårare jobb

Madrasser kan vara riktigt knepigt att krossa och fjädrarna svåra att hantera – men med en långsamtgående kross från våra vänner på TANA så är det inget problem längre. Med branschens bästa kapacitet så krossar TANA Sharken alla förväntningar precis som vanligt!

Madrassåtervinning är ett effektivt sätt att förvandla avfall till en värdefull resurs. Materialet i madrasserna som brukar deponeras kan istället ges nya möjligheter genom återvinning men det kräver en homogen partikelstorlek, vilket TANA Shark kan ge.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan maximera din återvinning.