Konkross Finlay

Konkrossar används oftast som ett andra steg efter en käftkross för att framställa olika typer av bergprodukter såsom asfaltsmakadam, järnvägsmakadam, betonggrus med mera. Reduktionstalet på en konkross är ungefär 4:1. En konkross kan också användas som ett mellansteg mellan en käftkross och VSI-kross.

Både mellan och finfraktion

Bergprodukter såsom makadam, betonggrus med mera

Passar Norditeks modulsystem

2-däckad eftersikt

Krossen har en 2-däckad eftersikt på 5,5 m2, som ger möjlighet att sortera fram en mellan- och finfraktion. Överfraktionen följer retursystemet tillbaka till konan för ny krossning. Finns önskemål om stackläggning av överfraktionen kan retursystemet enkelt kopplas bort utan att lyfta av delar från maskinen.

Högre produktion – lägre kostnad 

Med en försikt som tillval på maskinen kan det fina i materialet siktas bort innan resterande material matas i krossen, vilket möjliggör högre produktion med lägre kostnad för slitage och körning per ton. Det fina materialet blandas sen upp med det krossade materialet, alternativt körs ut på den sidotransportör som kan köpas till.

Finlay C-1540RS – en mångsidig konkross

C-1540RS har en bottenlagrad kona, vilket ger ett mer kubiskt material och ett högre reduktionstal. I den stora mataren finns en metalldetektor som automatiskt tar bort all detekterad metall från matarbandet. Detta unika system skyddar konan och minskar stilleståndstid genom att ta bort metallföroreningar från matarbandet. Krossen har en kompakt konstruktion som gör den lätt att transportera och snabb att etablera.

Finlay C-1540RS ger mångsidigheten hos både kross och sikt i en och samma maskin. Maskinen har ett innovativt recirkulerande system och löstagbar stor försiktsikt. Om recirkulation och sortering av material inte behövs kan man snabbt koppla loss utrustningen från maskinen utan att behöva lyftutrustning. Maskinen är utrustad med den beprövade Terex 1000-konan.

Finlay C-1550

När en god kubisering och hög tonproduktion är avgörande, visar den nya Finlay C-1550 vägen. Krossen är utrustad med den beprövade Terex 1300 konan med direktdrift och variabel hastighet. Krossarna har en innovativ försikt (som tillval) med ett enda däck för att ta bort finmaterial och därmed förbättra anläggningens kapacitet, produktflexibilitet och minska slitage.

Filmer

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan maximera din återvinning.