Splash! Nu kan vi återvinna ännu mer byggavfall med hjälp av vatten

Tillsammans med Ragn-Sells Häradsudden har vi utvecklat en produktionslina som kan återvinna mer byggavfall genom att få ut fler och renare fraktioner.

Nu kan vi återvinna ännu mer byggavfall. Med den nya modulen – Norditeks vattenbad – i produktionslinan kan vi få ut ännu fler rena fraktioner från byggavfallet. Tillsammans med Ragn-Sells Häradsudden har vi lyckats ta återvinningen av byggavfall ännu ett steg framåt.

Nyckeln till framgången är ett långsiktigt samarbete mellan Norditek och Ragns-Sells Häradsudden. Sofie Östrem, Sektionschef på anläggningen, berättar att: “vi jobbar förutsättningslöst tillsammans med Norditek för att hela tiden utveckla hur vi kan återvinna mer material. Det är inte så att vi frågar efter en viss produkt, snarare jobbar vi utifrån problemet och kan testa vad som funkar och inte funkar. När vi vet vad vi vill ha ut från materialet jobbar vi steg för steg för att förbättra och få ut det bästa av maskinerna. Det som inte är under utveckling är under avveckling! Så jobbar vi och där har vi hittat ett jättebra samarbete med Norditek.”

Genom att utveckla och addera nya moduler fortsätter vi på Norditek att skapa nya möjligheter inom återvinningen. Läs gärna mer om olika lösningar vi jobbar med när vi återvinner byggavfall.

Genom ett nära samarbete med Ragn-Sells Häradsudden har vi ökat återvinningsgraden ur byggavfall
Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan maximera din återvinning.