Ny teknik för ler- och markstabilisering lanseras i Sverige

Den mobila återvinningsanläggningen kan hantera massor som tidigare inte kunde återanvändas. Med en maxkapacitet för anläggningen på 200 ton i timmen finns nu en unik anläggning med hög produktionskapacitet för att stabilisera lerjordar och andra instabila massor.

Läs mer i pressmeddelandet: PreZero först med unik anläggning för ler- och markstabilisering från Norditek

PreZero blir först i Sverige med anläggningar. “Efter en noggrann process med scanning av alternativen på marknaden så fanns det till slut bara Norditek kvar som nu kan lösa detta med en markstabilisering som ger både rätt egenskaper på jorden och kan hålla tillräckligt hög produktionskapacitet utan att anläggningen blir ett stort monster”, säger Andreas Pettersson, Norditek.

Eftersom återvinningsanläggningen är mobil kan PreZero nu erbjuda stabilisering på plats och minska transporter med negativ miljöpåverkan. Då man även kommer att kunna använda restprodukter som bränd kalk eller aska i själva stabiliseringsprocessen innebär det att man nu får en högre resurseffektivitet även på andra material.

PreZero berättar själva i sitt pressmeddelande:

“Vi håller ständigt utkik och vill ligga i framkant vad gäller nya tekniska lösningar så att vi kan erbjuda våra kunder modern och effektiv resurshantering”, säger Erik Karlstrand, projektledare för jordstabiliseringsprojektet och chef NA bygg & infrastruktur på PreZero.

Den mobila återvinningsanläggningen för markstabilisering kommer att sättas i bruk i början på 2025.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan maximera din återvinning.